Nie dziw się, jeśli goście i rodzina pomylą Twoje wypieki ze sklepowymi słodkościami Dzięki formom Nordic Ware nadasz swoim dziełom nowy, niespotykany kształt Wypróbuj sprawdzone przepisy w nowej odsłonie!
O formach Nordic Ware:
Forma wykonana jest z litego aluminium, które zapewnia doskonałe przewodzenie ciepła Dlatego producent poleca używanie temperatury o 15°C niższej niż podawana w przepisach Aby osiągnąć zniewalający efekt polecamy przygotowywanie w formach gęstszych ciast (np ucieranych lub drożdżowych), które dobrze odwzorowują wszystkie piękne kształty form Przed pierwszym i po każdym kolejnym użyciu formę należy umyć ręcznie wodą z odrobioną płynu do naczyń Producent nie zaleca namaczania formy, nie należy także używać metalowych akcesoriów i druciaków W celu usunięcia bardziej opornych pozostałości ciasta należy użyć miękkiej szczoteczki Do smarowania blaszki nie należy używać oliwy z oliwek, oleju słonecznikowego ani innych popularnych olejów spożywczych Zalecamy smarowanie foremki masłem klarowanym i posypanie jej mąką krupczatką Formę należy napełniać do maksymalnie 3/4 objętości, aby podczas pieczenia ciasto nie wypłynęło z formy
Kultowa marka Nordic Ware, która zdobyła świat
Brzmi to jak bajka lub amerykański sen, ale historia ta jest prawdziwa W 1946 roku w stanie Minnesota zaczęła tworzyć się historia najwyższej jakości form na babki Nordic Ware Firmę założyła para młodych ludzi o skandynawskich korzeniach, który początkowo skupiali się na tworzeniu form na tradycyjne wypieki skandynawskiej kuchni Wszystko zmieniło się w 1950 roku, kiedy jedna z form Nordic Ware pojawiła się w ogólnokrajowym konkursie piekarniczym Od tego czasu popularność marki rosła, a wraz z nią jej asortyment Jakość i idea pozostają jednak niezmienne - oferować klientom formy do pieczenia z litego aluminium, dzięki którym słodki efekt jest zawsze idealny, a sam produkt przetrwa pokolenia ♥