Logo Logo
Czerwony tajine Emile Henry, ⌀ 32 cm
Czerwony tajine Emile Henry, ⌀ 32 cm
Krótki opis Unikalny produkt Czerwony tajine Emile Henry, ⌀ 32 cm od producenta Emile Henry możesz nas znaleźć zdyskontowany od 559 zł.
Zwykła cena
  • 559
Producent/marka
Emile Henry
EAN 3289313456323
Ocena
(Ogólna 30 ocena )
Tajine to bajeczne naczynie i potrawa pochodząca z północnej Afryki, mająca swoje specjalnie miejsce w arabskiej kulturze. W przepisach na egzotyczny i pachnący przyprawami posiłek znajdziesz jagnięce lub drobiowe mięso, różnorodne warzywa, bataty, ryż lub kuskus. Ten delikates dostał się do Francji poprzez Algierczyków, pochodzących z jej byłej kolonii. Soczystą potrawą możesz cieszyć się zarówno w sercu Paryża, jak i w małej restauracji w Maroku. Jeśli chętnie próbujesz nowych smaków, tajine jest stworzony dla Ciebie. Stożkowy kształt pokrywki jest idealny do długiego gotowania na małym ogniu. Para, która skrapla się w czubku naczynia, ścieka po jego ścianach i podlewa składniki. Garnek wykorzystasz również do szybkiego przygotowania posiłków na parze z minimalną ilością tłuszczu. Eksperymenty możesz przeprowadzać na kuchence oraz w piekarniku – naczynie nadaje się do użytku w temperaturach od -20°C do +270°C. O marce: Francuska rodzinna firma Emile Henry znana jest wszystkim, którzy zakochali się w sztuce pieczenia i gotowania. Ręcznie wykonane ceramiczne naczynia najwyższej jakości sprawią, że Twój obiad zyska nowy smak. Wyjątkowe produkty, dzięki którym nie tylko pieczenie i gotowanie, ale także podawanie do stołu daje wiele radości, są obecne w naszych domach już od 1848 roku. Dzięki specjalnej technologii ceramika jest odporna na uderzenia i zarysowania, więc śmiało możesz kroić w naczyniach. Co więcej, wszystkie produkty Emile Henry są odpowiednie do zmywarki do naczyń, piekarnika, a nawet zamrażarki! Przepis na najlepsze ciasto każda rodzina ma inny, ale jeśli chodzi o naczynie, numer jeden to bezspornie Emile Henry.
Inne produkty producenta Emile Henry
Inne produkty w kategorii Naczynia i formy do pieczenia