Uwielbiana bomba serowa – przed Państwem fondue ♥ Pełna smaku potrawa pochodzi ze Szwajcarii, ale triumfy popularności święci również we Francji Oprócz serowego fondue zestaw sprawdzi się podczas przyrządzania mięsa lub czekoladowej fontanny
Jak przygotować klasyczne serowe fondue?
Weź ceramiczny caquelon, czyli naczynie do fondue Emile Henry, wymaż je przeciśniętym przez praskę czosnkiem, dodaj pokaźną ilość startego sera i dolej trochę białego wina Pozwól rozpuścić się mieszance, a w międzyczasie pokrój na kawałki chleb lub francuską bagietę (możesz także zaszaleć i wykorzystać nawet jabłka) Caquelon przenieś na stół, umieść na podgrzewaczu, będącym częścią zestawu i zacznij ucztę! Polecamy przyprawić fondue gałką muszkatołową oraz białym i czarnym pieprzem
O marce:
Francuska rodzinna firma Emile Henry znana jest wszystkim, którzy zakochali się w sztuce pieczenia i gotowania Ręcznie wykonane ceramiczne naczynia najwyższej jakości sprawią, że Twój obiad zyska nowy smak Wyjątkowe produkty, dzięki którym nie tylko pieczenie i gotowanie, ale także podawanie do stołu daje wiele radości, są obecne na naszych stołach już od 1848 roku
Dzięki specjalnej technologii ceramika jest odporna na uderzenia i zarysowania, więc śmiało możesz kroić w naczyniach Co więcej, wszystkie produkty Emile Henry są odpowiednie do zmywarki do naczyń, piekarnika, a nawet zamrażarki!
Przepis na najlepsze ciasto każda rodzina ma inny, ale jeśli chodzi o naczynie, numer jeden to bezspornie Emile Henry